13 Nisan 2010 Salı

Enginar dolması

Benim amacım sadece enginar yemeği nasıl pişirilir onu öğrenmekti. Anneannem ise enginar dolması yapmayı öğretmeye kalktı. Çok zor bir iş, hele benim gibi yemek yapmayı makarna haşlamak ve bol körili tavuk pişirmekten ileri saymayan biri için. Elbette anneannem hiçbir zaman, hiçbir şeyden kaçınmazdı, her şeyin en doğalını tercih ederdi. Yani hazır satılan enginarları değil, koca saplıları tercih etti. Çok zorlandım. Enginarı ayıklamak, kesmek bile zor. Özellikle saplarını atmaya kıyamayan anneannem bana teker teker sapları da soydurttu. Şimdi karnım acıktı ve dolmayı yemek için geri sayıma başladım. Yemek yapmak zor iş. Ama zeytinyağlı enginar dolmasını, güneşli bir İzmir gününde anneannemin elinden, teyzem ile beraber yemek de süper. Türkçe müzikler dinliyoruz, Demir Demirkan'ın bir parçası varmış. Çok hoşmuş. Ben bi haberim tabii:) Teyzemden bilgileri alıyorum. Hayat güzel ya:) Sevdiklerinle. En sevdiklerinle...

2 yorum:

  1. Bizde çok severiz.Bol limonlu olursa harika olur.

    YanıtlaSil
  2. tarifi bulamadım

    YanıtlaSil