5 Aralık 2010 Pazar

Sokağımda bozacı

Dün neredeyse tişörtle sokakta dolaşırken, bugün şalım bile az geldi. Bir de az önce sokağımdan bozacı geçince, anladım ki kış geldi...


Gerçi belli olmaz artık havalar. Doğanın düzeni değişti, değişiyor...

Küçükken sakin bir çocukmuşum. Az ağlarmışım. Allah ağlatmasın :) Sadece sokaktan bozacı geçince, başlarmışım ağlamaya. Bir de pazardan geçerken, "domates- biber- patlıcan" haykırışları korkutup ağlatırmış beni.

Az önce tam anlayamadım. Sokak satıcılarının dedikleri de zor anlaşılır zaten. Kici der:) Eskici olduğu anlaşılır... Zacı değince de, hurdacı mı falan acaba diye şüphe ettim. Demek ki boza vakti geldi.

Havalar soğuyor. Kışı da özledim. Leblebiler koyarım bozanın üzerine, biraz da tarçın... Lüplüplüp.

4 yorum:

  1. Bozaya bayılırım Ece. Ankara'da Akman'ınki çok meşhurdur. Ankara'da olduğum sürece yaz-kış her önünden geçişte dalar içerim bir bardak. Bu aralar içemiyorum tabii, malum diyet durumları. Bozadan geçtim salebin bile tadına bakmadan kışı geçireceğiz, kader utansın.
    Aslında içtikleime sayayım değil mi? Neyse sen benim yerime de iç, ya da içerken beni an. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. boza deyince aklıma Hanau gelir. İlk defa orda arkadaşımın evinde denemiştim. Tadını hiç hatırlamıyorum, ama nedense tuhaf bir tadı varmış gibi geliyor bana, o zamanda hatırladığım..sevdim mi sevmedim mi onu da hatırlamıyorum :)..sana afiyet olsun cenem, çok güzel görünüyor buradan (^-^)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylak Dalı, yarım bardak bozadan bir şey olmaz:) bu kadar sıkı diyetlere karşıyım ben! Ama sizin yerinize de içerim. Ankara'ya bir gün yolum düşerse mutlaka dediğiniz yerde denerim.

    Sevgili Suchim, Almanya'da içilmez boza elbette. Ama tarçını sen çok seversin, senin damak zevkine uzak değildir. Beraber içeriz sen İstanbul'a gelince.

    YanıtlaSil
  4. Leylak Dalım'ın dediği Akman bozacısı harikadır gerçekten. Lisedeyken sömestrlerde Ankara'daki büyük teyzeyi ziyarete gittiğimde beni tren garından alır ve ilk olarak Akman'a götürürdü. Hem orda bir bardak ısmarlar, hem de TV karşısındaki gece keyiflerimiz için eve alırdı:) çok keyifliydi gerçekten, Ankara'nın çivi gibi soğuk kış gecelerinde boza kaşıklamak:)

    (ben kaşıkla yemeyi çok severim:))

    Suchim o zaman sana farz oldu İstanbul'a geldiğinde güzel bir boza içirmek:)

    YanıtlaSil