14 Ocak 2011 Cuma

Hoş geldin

"Bugün dağların dumanı aralandı, hoş geldin
Ah ışıklar içinde kaldım, yandım efendim...


Sen bana yangın ol, ben sana rüzgar
Tutuşsun gün, yansın geceler, zamanımız dar..."




Cuma gecesi iki adet blok yoga dersinin ardından Beyoğlu'nun güzel sokaklarında dolanırken, içilen buz gibi biranın üzerine gecenin 23'ü olmasına rağmen Mephisto'ya uğranır. Ellerim sevgilimin ellerinde, dünya dönüyor, ışıklar yanıyor, kitaplar bekliyor, şarkılar çalıyor. Biraz boş sanki bu gece Taksim, neden bilemedim.Hüsnü Arkan'ın Solo* albümünü aldım. Nasıl güzel bir şarkı "Hoşgeldin". Mephisto'da tekrar tekrar çaldılar, dayanamadım aldım. Kış gününe bahar havası katan bir dokunuşu var albümün. Ben gecenin iki buçuğunda öylesine enerjiğim ki... Nedeni bu şarkıdır.

İçim içime sığmıyor, zamanımız dar, o hissiyatta mıyım? Ihlamur çayım demlenirken, fotoğraf makinemin pilleri şarja konmayı bekliyor. Objektiflerim hazırlanacak, yarın vapur iskelesinde en sevdiklerim olan komedi dans üçlüsü buluşacak ve rotamız Eminönü olacak. Ben öyle umuyorum. Bekle bizi İstanbul! Seni tekrar tekrar keşfedeceğiz.  

Ama daha okunması gereken sayfalar var, zira uykum yok. Arka arkaya harika kitaplar okumanın keyfini sürüyorum. Yazın ayrı keyifli, kışın ayrı. Baharları söylemiyorum bile. İnsanın etrafında kitapseverler de dolu olunca, oku da oku, al da al. İyi ki varsınız kitaplar.

Son iki haftada içimde dinginlik yeniden yakalanırken, içsel dinginliğim enerjimi yükseltiyor. Garip bir denge var aralarında. Kafama bir hafta öncesinde taktığım olaylar şu an anlamını yitirirken, daha doğrusu anlamını gerçekten bulurken, dinginlik kalbimin tam ortasından yayılıyor tüm bedenime. Geçtiğimiz hafta sinir olduğum kadınlar grubuyla, huzur içinde vakit geçirir oldum. İncecik bir duvarla, bulaşmadan, zorlamadan, zarar vermeden, ne kendime, ne çevreme. Hayatın büyülü bir eli var, zaman zaman etrafına birilerini getiriyor ya da seni bir yerlere sokuyor, sonra tekrar zamanı gelince arınıyorsun gereksiz ne varsa etrafından. Nefes almak ve vermek gibi. Sabır ve zaman. Hoş geldin.

Albümü tavsiye ediyorum. İyi dinlemeler ve keyifli bir hafta sonu diliyorum;)

*Hüsnü Arkan, Solo, Ada Müzik

8 yorum:

  1. Pozitif enerjiniz,yüzüme tebessüm oldu.İyi bir haftasonu olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba ececim ben başak,

    Bu hafta yogasız ve sensiz sohbetlerimiz olmadan çok eksiğim,anladım yoga derslerimiz hayatımın bir parçası olmuş,yokluğunda büyük bir açlık var,gelecek ayı sabırsızlıkla bekliyorum.

    Yazın çok keyifli şarkıyı çok merak ettim ilk fırsatta cdyi alacam,

    Senle beraber blog sitesine ilk yorumumu yapmış oldum,kırıyormuyum duvarlarımı ,kırıyorum galiba...iyki sen varsın, zeren var.. :)) benim atölyem bitti kitap klübümüz için hazırım,sizden haber bekliyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Keyfin hep sürsün şeker kız, içimi ısıttın sabah sabah...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nehire, yorumlarını blogumdan eksik etmediğin için sana teşekkür ediyorum. senin enerjin de çok güzel!

    Sevgili Başakcığım,
    şu anda ara vermiş olsak bile derslerimize sen yogayı hayatında eksik etme, her gün 10 dak. bile olsa nefes egzersizi ya da meditasyon mutlaka yapmanı öneririm. Benimle ya da bensiz, başka bir kursta ya da neresiyse bu kendin bile olabilir, yogaya devam etmeni dilerim. bu bir disiplin ve düzenli yapmak şart. ara vermek en başa dönmek demek, hep unutuyor bedenimiz, her gün ya da her hafta biraz da olsa yapmak şart. En kısa zamanda haberleşiriz, sen de iyi ki varsın!

    Sevgili Leylak Dalım,
    Keyiflerimiz sanki karşılıklı:) Sizin de yorumunuz içimi ısıttı, sıcacık demli ve 2 şekerli bir çay gibi.

    Herkese güzel bir cumartesi diliyorum:)

    YanıtlaSil
  5. yazdıkların hoşuma gidiyor, pek doğal ve aydınlık kelimeler her biri :) diyeceğim o ki; güzel oluyor ara sıra uğramak ..

    balıklarını yemledikten sonra uzaklaşıyorum :))

    YanıtlaSil
  6. balıklara yem ve güzel düşünceler için teşekkürler:) bloga bırakılan her yorum insanı teşvik ediyor yazmaya. okunduğunu bilmek güzel.

    YanıtlaSil
  7. sanki dün gece şerefime rakı kadehi kaldırılmış gibi hissettim, doğru olabilir mi acep?:) Perşembe günkü kitaplarla çıkacağın maceraları takip etmekten büyük keyif duyacağım canımcım, keyfin hep daim olsun:)

    YanıtlaSil
  8. evet. aynen öyle. yılbaşında senden artan rakıyı içtim! şu anda krem karamel yiyorum :*

    YanıtlaSil