2 Ocak 2011 Pazar

Hırslı, mutlu ve likörlü

Karman çorban bir gündü bugün. Ama çok keyifliydi... Sabah yoga yaptım, bol bol ters duruşlar çalıştım, tüm dünyam alt üst oldu ama en eğlencelisinden, üzerine arkadaşlarımla Japon yemekleri yedim, üzerine yeşil çay, ardından siyah çay, mekanlar değişti, yakalar değişti insanlar değişti etrafımda. Gözlemledim etrafımı ama öncelikle kendimi.

Ev hali

Hırs kavramını oldum olası sevmedim ve yoga yaparken de en çok hırsın hiç bir şeye faydası olmadığını öğrendim. Bir bedenin var her şeyden önce ve onun sana izin verdiği sınırlar içerisinde hareket edebiliyorsun. İstediğin kadar hırs yap, yok arkadaşım milim kıpırdamaz bedenin. Ona saygı duymak, zaman tanımak gerekir ve kendini bilmek her şeyden önce. Dürüst olmak şart kendine. En zoru insanın kendine dürüst olması. İşte tam da bu noktada cesaret başlıyor. Ters duruşlar da cesaret işi. Bu yıl çok cesurum, bunu yılbaşı gecesinde jengaları devirmemden anladım. Korkum yok, yola devam... Bol bol ters duruş yaptım, enerjim tavan yaptı. Gitsin kan beynime, enerjim arttsın.

Japon çayı


Ardından bayadır görüşmediğim arkadaşlarımla görüştüm, özlemişiz, uzaklaşmışız, yakınlaşmışız. Herkesin bir derdi, bir hayali, bir özlemi var. Yeni yılda umutlar, planlar. Bazı insanlar kendilerini çok kontrol altına alıyorlar, sanki yüzlerinde bir maske var. Ben bu maskeyi kesinlikle iki yüzlülük olarak görmüyorum, kötü bir niyet yok. Sadece bir kaçma, kendini olduğu gibi göstermeme hali. Neden bilemiyorum, içten insanları daha çok seviyorum. Maskeleri de seviyorum, işe yaramıyorlar sadece bir avuntu.
Ponçik...


Japon yemeği yedim bugün, ama aslında Çin yemeğinden bir fark göremedim. Yaseminli çay istedik, " ama o Çin çayı, Japon çayı getireyim" dedi garson, peki diyerek içtik yeşil çayımızı. Ardından babaevine ayak bastım, kardeşim Ponçik'le fotoğraf çekildik. Kendisi çok suratsız ama son derece güzel bir kedidir. Mutluluk içimde, elimde kahveli likörüm. Bu hafta çok şerefe dendi, bu seneye şimdiden şans getirdi. 


Likör

Yılın ilk haftası herkes için güzel geçsin:)  

6 yorum:

  1. bizim kedimizin adı Ponyo ama annem nedense sürekli ponçik dediğinden biz de kendisine Ponçik demeye başladık :))

    Bu arada geçen dönüşüm oyununu yazmıştın sanırım bi kaç yıldır sürekli aklımızda alıcaz ama bi türlü bulamadık. senin verdiğin link de açılmadı. nerededir bu oyun? :)

    iyi seneler..
    Umarım aydınlık ve huzurlu bir sene olur...

    YanıtlaSil
  2. Yeni yılın ilk iki günü harika geçti Ecem, darısı diğerlerinin başına:)

    YanıtlaSil
  3. yeni yılın ilk iki günü geçti ve ben hala sesini duyamadım..çok özledim seni cenem! haftasonunun güzel geçmesi çok güzel.dilerim güzel bir 2011 geçiririz. bu hafta gerçekten güzel geçsin ve uzun zamandır beklediğim o gün perşembe günü çok güzel geçsin ve dileklerimiz gerçek olsun! sonrasında ilk işim bilet alıp yanına gelmek ve şu japon yemeklerin tadına bakmak, tabi kore restoranını es geçmeden :)

    p.s. suratsız prensesi nasıl özlemişim, gelince ona sarılmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. @aydedeye havlayan: oyun piyasada satılmıyor, arkadaşım 2. el olarak internetten satın aldı Türkçe versiyonunu. İnternetten bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Keyifle oynayın:) acayip sürükleyici, insanın kendi içine içine bir büyüteç tutan oyun. sıradışı. benim yeni bir kedim olsa ponyo koyarım. ilginç bir benzeşim. denizkızı ponyo'dan özenerek tabi:)

    @zero& suchimm: bu yılın yumuşak bir etkisi olacağına inanıyorum, sakin bir rüzgar gibi esintiler olacaktır ama sakinlik temenni ediyorum nedense yılın geneline. güzel girdik, bu tüm günlere bir şans tozu serpiştirir. sen gelince kore restoranı mı istersin, japon mu neyse gideriz canım. bu perşembe çok güzel geçecek. işin ilginci bazı mezhepler için 6 ocak noel biliyorsun. bence bunun bile senin için bir anlamı vardır tatlım. noel'de tez savunması olan, bunu kolaylıkla anlatır:)

    YanıtlaSil
  5. hmm baya aramamız gerekecek sanırım ama bulacağıma inanıyorum :))
    Evet biz de pek sevdiğimiz miyazaki amcamızdan öğrendik de koyduk ponyo kızımıza ismini :))

    YanıtlaSil
  6. Benim kedimin isimde Ponçik :) sizinkide çok tatlı :)

    YanıtlaSil