24 Aralık 2011 Cumartesi

Yaşamak güzel şey!

Sabah mutfak penceresi açık, içeri temiz, taze bir hava doluyor. Çok sevgili dostlar gelecek bugün, yumurtalar tarçınlı kek için kırılıyor, dışarıda birkaç tane çekingen kar tanesi düşüyor, radyoda harika bir şarkı çalıyor...

Güne böyle başladım.

Her sene. Yeniden. Yılbaşı ağacım, süsler, hediye planları... Kışı kış yapan en güzel olay, yeni yıla giriş, eskiyi  geride bırakış. Bu sene bir katman değişti sanki, içimde ayrı bir huzur, ayrı bir tat, her anın "inadına" tadını çıkarırcasına, her güzel kokuyu iyice içime çekercesine akıyorum hayatta. Şerefe o zaman!

Sevdiğim dostlar kapımı çok sık çaldı bu hafta, postacı bir sürü güzel kart getirdi uzaklardan yakınlardan, blog dostlarından. Ne güzel bir şeysin sen blog. Burada sıkı bir bağ oluşuyor tam da biz görmeden, yazarak, harflerden kalplere.

Hayatımda ne kıymetli ne kıymetsiz iyice tarttığım bir yıl oldu 2011, bir önceki senenin heyecanlı halinin verdiği sarhoşluğun geçtiği, ayıldığım, elma ile armutu ayırdığım bir sene. Ve en önemlisi, acele edildiğinde, zamanı gelmeden hareket edildiğinde hayatın beni durdurduğunu gördüm. Acele giden gitmiyor, hiç bir şeyin acele olmasına gerek yok. Hayat kaçmıyor, hayat sadece duruyor orada, tam karşında, ne senin kafanda, ne senin dününde, sadece tam karşıda. Yaşamak için koşmaya gerek yok, kaçmaya da. Şerefe o zaman:)

Bazen beyaz bir kağıt almak lazım ve hayatına bakmak lazım. Ölçün, tartın, biçin hayatınızda en çok ne yer kaplıyor şu an ve aslında kaplamaya değer olan nedir? Aynısı çıkmayabilir.

Gördüm ki bu yıl: İyi gün dostu çok oluyor, asıl gerçekten ihtiyacın olduğunda ise "dost"lar geriye kalıyor. Yanımdaki tüm dostlara sonsuz teşekkürler!

Ailenin yerini hiç bir şey tutmuyor, annenin& babanın değeri sonsuz. Paha biçilemez, kıyaslanamaz. Anne&babama sonsuz teşekkürler!

Hayatımdaki en büyük şanslar, çok sevdiğim bir işimin ve eşimin olması. Her ikisi de çok önemli. Her ikisine de ve en önemlisi tüm bunlar için hayata teşekkürler!

Şükretmek ve bunu bilmek, bunun kıymetini ara ara unutsam da, biliyorum bu senenin sonunda.

Yeni yılda harika bir yerde olacağım. Harika insanlarla. Bir sene önce tuttuğum dilek bu sene gerçek oluyor...

Daha ne olsun.

"Çok güzel şey

Yaşamak güzel şey doğrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün...
Hele kar gibiyse alnın
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dünyada
Dostuna güveniyorsan
İyi günler bekliyorsan hele
İyi günlere inanıyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey doğrusu." Melih Cevdet Anday

Herkese keyifli bir yıl, keyifli başlangıçlar, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Kart yollayan tüm blogdaşlara teşekkürler!




4 yorum:

  1. Sevgili Ece,
    Dün gelen postada senin de kartın vardı.
    Çok teşekkür ederim, dileklerinin gerçekleşeceği güzel bir yıl diliyorum.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ececiğim,

    http://gozdetatlidil.wordpress.com/category/hayata-dair/
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ben de senin kartını aldım. Teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. ben de teşekkür ediyorum güzel kartlar için:) sevgiler:)

    YanıtlaSil