28 Aralık 2010 Salı

İlk ses

Sezgilerimin güçlü olduğunun aslında hep farkındayım. Ama nasıl bir farkındalıksa bu, sürekli bir es geçme, sürekli bir "fesatlık yapma", sürekli bir belki bu sefer farklıdır gibi seçenekler sunuyorum sezgilerime karşı. Güven artık onlara, ilk ses her zaman doğrudur, kulağını aç ve onu kaçırma...



Yazacak kadar bir şeyler hissettiğime göre, demek ki dinlemedim ben yine iç sesimi. Kadınların en güçlü olduğu yönüdür sezgileri. Bazen bunlara korkular karışır, geçmiş karışır, gelecek kaygısı karışır ayırt edemezsin sezgi midir, korku mudur, seninle dalga geçen bir ses midir nedir? Ama en başa dönmek lazım. İlk izlenim, ilk hisler.

Özellikle hem cinslerime yönelik problemler yaşadım ben daha önce hayatımda. Son buldu mu? Hayır, bulmadı, bulmayacaklarda bir süre. Böyle devam edip, sezgilerimi es geçersem...  Ben erkeklerin daha kolay olduklarını, insanı çok zorlamadıklarını, zıtlıklara içlerinde yer vermediklerini düşünüyorum. Adam iyiyse iyi, kötüyse kötü. Niyetlerini çok gizlemezler. Moralleri bozuksa, arkadaşlarının karşısına geçip "çok iyiyim canım, sağol sen nasılsın" diye dişlerini gösterip sırıtmazlar. Erkekler kadınlar kadar kendi cinslerini süzerler mi bilmiyorum. Sokakta yürürken karşıdan gelen bir kadın öyle bir bakar ki size, ne giymişsin, kalçanda ne kadar fazlalık var, göğüslerinin arasındaki mesafe ne kadar, kaşlarını bıyıklarını almış mısın, ojenin numarası kaça kadar birkaç saniye içinde analiz yapabilirler.

Genelleme yapmak kötü, hatta yanlış ama tamamen kendi düşüncelerim. Arkadaşım, iş arkadaşım, patronum ya da neyse konumu hem cinslerime dair yaşadığım bir sorun içerisindeyim. Hayatta bazen insanın karşısına bazı sınavlar tekrar tekrar çıkar. Aynı tip sorunlarla sürekli karşılaşırsın. "Neden hep aynı tür sorunlar beni buluyor" dersin. Bu bir döngüdür, bu bir sınavdır ve sen eğer o sınavı geçemezsen, bir tur daha o döngüde kalırsın. Bende yine sınıfta kaldım. En başa dönüyorum. Sezgilerime saygı duyacağım. Onların gücünü küçümsemeyeceğim. Böyle umuyorum yeni yıl için. Sezgilere saygı şart. Hele hele bundan önce birçok kez onları es geçmenin sonuçlarıyla karşılaştıysan. Belki bu sefer bu döngünün içinden çıkabilirim. Öğrenmek, gözleri açmak şart. Bir arkadaşım az önce telefonda bana şöyle dedi "dünyada hep iyi insanlar yok". Ve evet, yok hep iyi insanlar. Olsa burası cennet olurdu. Olmasınlar da zaten.

6 yorum:

  1. Açıkcası hemcinslere haksızlık ediyor gibi olsak da katılıyorum düşüncelerine, kadın kadının kurdu galiba. Öyle olmasaydı kendi kayınvalidelerinden en çok eziyeti görmüş kadınlar intikam alırcasına gelinlerine eziyet etmezlerdi. Bence bu bile bir kriter yazdığın şeyi doğrulayan. En yakın arkadaşım dediğin bile pat diye yüzüne vururverir bir eksiğini. Erkekler biraz daha içten pazarlıksız yaratılıyorlar galiba, en çok çocukken farkediliyor, 4-5 yaşlarında bir kız bir oğlan çocuğunu oynarken izle anında doğrularsın bu tezi. Yine de hem hemcinsimiz hem de sıkı dostumuz olan kadınların hakkını yemeyelim, bu biraz da olgun insan olmakla ilgili birşey galiba.
    Sevgiler Ececim (bak yine akide şekeri doldu ağzıma:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgiler sana ey güzel kadın:)diye başlıyorum yorumuma ve devam ediyorum:

    Sevgili Leylak Dalı'mmm,
    amacım haksızlık etmek değildir hem cinsime.ben sadece kişisel bir anlaşmazlık ya da zaman zaman yaşadığım bir soruna değindim. yoksa kadındır benimde en yakın dostlarım, en iyi biz anlarız birbirimizin halinden, duygusallığından, anaçlığından, hormonlarından vs. Kadınların yeri ayrı, onlara haksızlık bana da haksızlık. Belki de cevabı senden aldım. Olgun insan... tanımı daha doğru olabilir.

    Sevgiler tekrardan:))

    YanıtlaSil
  3. İzlediğim bir filmde şu cümleyi kurmuştu baş roldeki adam;
    "İyi insan yoktur, kötü insan da yoktur. Ancak zayıf insan vardır."

    Çok düşündüm bu cümle üzerine, gerçekten de insanlar aslında zayıf varlıklar. Bu yaşadığımız sorunlarda bunu görebiliyoruz. Zayıf oldukları zaman kötü ve fesat duygular yüzeye çıkıyor. Olgun insan ise zayıflıklarını yenmiş ya da azaltmış insan oluyor. Dilerim canım dostum, hayatta hep karşına bundan sonra zaaflarına yenilmeyen insanlar çıkar! Gerçekten olgun ve değer bilen insanlar. Hem cinslerimiz olsa bile :)

    YanıtlaSil
  4. ben dengemi koruyayım yeter:) hepimiz zayıf, güçlü yönleri oluyor. Ne bileyim ben.

    senin gibi minik çekik gözlü japaaaan melekler yanımda olduktan sonra bana bir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  5. Merak etme cenem dostum benim, ben hep yanında olacağım! Minik gözlerimi açarak şöyle diyeceğim seni rahatsız edenlere
    "For love and justice, I am the pretty sailor-suited soldier and best friend Sailor Moon! In the name of the God, I will punish you!"

    Artık kimse canını sıkamayacak benim meleğimin :)

    YanıtlaSil
  6. Öğreniyoruz arkadaşım, hep öğreniyoruz:) an itibarıyla biliyorsun ki sezgilerin çok kıymetli. Bunu böyle bir olay yaşamadan bu kadar açık ve net, suratında patlarcasına anlayamayacaktın. Sıkma canını, sadece kıymetini bil bitanem:)

    YanıtlaSil