4 Kasım 2011 Cuma

Herkeş

Bugün böyleyim :) 
Herkes kendi işinde. Herkes kendi derdinde. Herkes kendi öncelikleri olunca, bir dakika önce olay yerinde...

Bugün çok keyifliyim. Güneşli bir gün. Etkisi %100. Erken yatıp, erken kalkınca kendimi daha iyi hissediyorum. Etkisi yine %100. Tatil geldi, evet serbest çalışıyor olabilirim, yoga eğitmenliği yapabilirim ve bundan çok keyif alabilirim ama ders ders, iş iş yerine ayrı bir nefes her zaman ister insan.

İnsanız hepimiz.

Apartman yöneticisiyiz. Apartman az daireli, ama oturan herkes "seçilmiş" derecede hoşgörülü, anlayışlı, sevimli, dost canlısı, selamını esirgemeyen türden. Anladınız beni, tüm bu özelliklerden arınmış seçilmişler bunlar. Böyle bir apartmanın işleri de zor gidiyor. Her hafta temizlik var apartmanda.

Dört katlı bir apartman için, neden temizlikçi tutulur? Almanya'da 10 katlı, 40 daireli bir binada otururken, her hafta daireden biri kendi katını ve bir merdiveni silerdi. Türkiye'de öyle olmuyor. Mutlaka temizlik için birileri gerekiyor. Neden? İşte, seçilmiş ya herkes. Ego tavanlarda ya güzel apartmanımda. Haklı. Herkes haklı.

Neyse, temizlik şirketi ücreti 4 haftada bir alıyor. Ücret alınmadığı haftalarda temizlik saati 10.30'da başlıyor, bazen daha bir geç, daha bir özensiz. Ama ücret alınacağı zaman. Aman aman. Bir özen, bir erken gelmeler, hemen kapıda bitmeler. Eleştirmiyorum, sadece hayranım bu hale:) Bu sabah 9'da buradaydılar. Neden böyle oluyor? Neden bu kadar saygı var işimize, kendimize, neden hep kendimizi kandırıyoruz, neden dürüst olamıyoruz paramızı bile kazanırken? Her hafta özen, her gün özen, her gün saygı olsa önce kendimize sonra çevremize, zaten düzen bu kaostan çıkardı ve dünya biterdi herhalde. Kaos şart.

Çevremiz bizim aynamız. Bunu artık kabul ediyorum. Ben de bu apartmandayım, demek benden de yansıyan durumlar mevcut. Zaten apartman yöneticisi seçilerek bunun doruk noktasına geldim. İlk başta gıcık olurken, şu an tıkır tıkır yürüyor tüm işler.

Akşam gönüllü dersim var. Van'daki çocuklar yararına. Bakalım katılım ne kadar olacak. Sonrasında ver elini gökyüzü, ver elini İzmir. Güzelbahçem... Bir iki nefes al ve ver, sonrasında idarelik yanımda da getireceğim biraz İzmir havası. Evet.

İyi tatiller

4 yorum:

  1. İyi tatiller, iyi bayramlar akide şekerim. Gülen yüzün hiç solmasın. İzmir'e çok selam (babam ve tüm halalarım orada yaşıyor) öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  2. biliyorum babanıza çok yakına gidiyorum, Narlıdere'den geçerken ileteceğim sevgilerimi ona da:) iyi bayramlar size de güzel Leylak Dalım.

    YanıtlaSil
  3. Ececiğim güzel farkındalık dolu bir yazı olmuş yine,eline sağlık.. Senin ve ailenin bayramını kutluyorum.Herşey gönlünce olsun... Sevgilerimle Gözde

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Gözdecim, sana da iyi bayramlar.

    YanıtlaSil